Ugrás a fő tartalomra

Közösség online

 


Szia! 

Elöljáróban elmondanék annyit, hogy innentől ütemezetten, nagyjából 2 hetente fognak kikerülni posztok változatos témákban. Ideiglenesen az Internet lesz a témakör, de igyekszem minél több dologról is véleményt alkotni itt és próbálok több dologban is segítséget nyújtani. 

Na de hogy mi lesz most... A közösségi oldalakról szeretnék kicsit írni. 

Ma már nincs olyan ember aki legalább egy közösségi felületre ne lenne beregisztrálva. Amivel nincs is semmi baj, de sokszor már annyi időt töltünk ezen oldalak görgetésével/ lapozgatásával, hogy teljesen elveszítjük időérzékünk és a fontosabb teendőinket is halogatjuk miattuk. Természetesen vannak emberek akiknek ez a "munkájuk", hogy Influenszerkednek. Csakhogy mióta az online oktatást bevezették rengeteg középiskolás is több órát tölt ezeken az oldalakon tanulás közben vagy akár helyett is. Ami viszont már gondot jelenthet. Nem azt mondom hogy én ne használom ezeket az oldalakat, hisz most is itt vagyok, de le kell korlátozni az időt amit ezeken a felületeken eltöltünk. (Bár sokszor ez nekem sem megy...)

Hogy kicsit jobban belelássunk ebbe az egészbe, hoztam néhány elég érdekes adatot. Egy 2020-as kutatás szerint ebben az évben az egész világon 1.69 billió új profilt regisztráltak Facebookra. Ugyan ebben az évben az Instagram és a Pinterest felhasználók száma is közel 40%-al nőtt meg. Köszönhetően valószínűleg a Covid-19 -nek. Ezek mellett nyilván az összes többi oldal is nagyobb népszerűségnek örvend mint előtte. Torony magasan verik a többit a már előbb említett oldalak a Twitter. Ami viszont számomra meglepő volt, az az, hogy a WhatsApp-ot iszonyatosan kevesen használják hazánkban. Holott sokkal jobb a többi kommunikálásra kitalált appnál. 

Habár ezeknek az oldalaknak rengeteg árnyoldala van, most inkább az előnyeit sorolnám fel. (Az ellentétéről külön posztot tervezek írni). Szóval egyrészt ami ugye jelenleg a legfontosabb, hogy fenn tudjuk tartani a barátságokat illetve a távolabbi vagy esetleg idősebb családtagokkal is tudjk tartani a kontaktot. Ezok mellett a tanulásban is nagyon fontos szerepet játszhatnak egyes oldalak, hiszen informálódhatunk is rajtuk. De mindenképp nézzünk utána alaposan, több oldalon is a keresett témának, mert nagyon gyakoriak az álhírek, főleg most a vírus ideje alatt. Rengeteg gyűjtést tudunk szervezni rászorulóknak, beteg gyerekeknek/ felnőtteknek vagy akár kisállatoknak is. Hírdetéseket adhatunk fel akár állásokról is. Eladhatjuk azon holmijainkat, amikre már nincs szükségünk, de még jó állapotban vannak és ugyan így meg is tudjuk venni ezeket másoktól. Rengeteg cég használja ezeket az oldalakat marketing céljából is, hiszen így még több emberhez eljuthatnak ezek a reklámok különböző korosztályokból.

Összegezve a közösségi oldalak hasznosak is lehetnek, ha jól használjuk őket... 

-Me-

Megjegyzések